agenda

DRP: finale Dirk Roosenburgprijs 2023

De Dirk Roosenburgprijs is de architectuurprijs van het College van B en W van de gemeente Eindhoven. Deze wordt tweejaarlijks toegekend aan een, binnen de grenzen van de gemeente Eindhoven, opgeleverd project. In 2021 werd de verbouwing van ’t Karregat gelauwerd (foto: Bas Gijselhart). Dit project is ontworpen door Architecten|en|en en diederendirrix.

Dit jaar zijn de volgende acht projecten genomineerd (in willekeurige volgorde): 1. Donna, Strijp-S; 2. Trudo Toren, Strijp-S; 3. Renovatie en opbouw Veemgebouw, Strijp-S; 4. BunkerToren, Kennedylaan; 5. Waaggebouw, Woensel-West; 6. Paviljoens Leemerhoef en Pannenhoef, Eikenburg; 7. Made by NRE, NRE-terrein; 8. Bosbad, Meerhoven. Lees hier meer over deze projecten. het publiek kan stemmen op een favoriet project. Dit is de link naar de stemwebsite.

Sanne van Manen, architect en associate bij MVRDV, verzorgt de Dirk Roosenburglezing 2023. Naast haar werk bij MVRDV startte ze begin dit jaar een analyse naar de actuele woonopgave en lanceerde in dat kader het Platform Woonopgave. De analyse stelt ogenschijnlijk eenvoudige vragen: hoeveel (nieuwe) woningen of wijken zijn écht nodig? Welke ruimte is er nog in de bestaande gebouwen? Waar kunnen we nog nieuwe woningen toevoegen? Voor wie bouwen we eigenlijk en welk type woningen past daarbij? Zonder de antwoorden expliciet te benoemen, tonen zich duidelijk mogelijke oplossingsrichtingen. De belangstelling  voor het onderzoek groeit en het Platform Woonopgave werkt aan coalities op het financiële vlak om te onderzoeken hoe betaalbaarheid en woonkwaliteit wél hand in hand kunnen gaan. Op de website www.platformwoonopgave.nl is de analyse voor iedereen te downloaden en te gebruiken.

De finale van de Dirk Roosenburgprijs 2023 vindt dit jaar plaats op do 19 oktober 2023 in Natlab. Zaal open vanaf 15.30 uur; start programma 16.00 uur. Deze finale is voor iedereen gratis toegankelijk (aanmelden is wenselijk).

 

do 19 oktober
Tijd: 15:30
Locatie: Natlab
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 10/19/2023 15:30 10/19/2023 18:00 Europe/Amsterdam DRP: finale Dirk Roosenburgprijs 2023 Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Natlab
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox