Organisatie

Stichting Architectuurcentrum Regio Eindhoven werd opgericht op 8 december 1995. De doelstelling in het oprichtingsstatuut is als volgt omschreven: ‘De stichting stelt zich ten doel de condities, waaronder een kwalitatief hoogwaardig gebouwde en onbebouwde omgeving tot stand kan komen, te bevorderen en voorts al hetgeen met het bovenstaande in de meest ruimte zin genomen in verband staat of daartoe bevorderlijk kan zijn’.

Kortom, Architectuurcentrum Eindhoven prikkelt en inspireert het debat over architectuur, stedelijke ontwikkeling en ­landschap in Eindhoven en omgeving. Dat doen we door de organisatie van lezingen, stadsdebatten, filmpresentaties, tentoonstellingen workshops en de lancering van studieopdrachten. Daarnaast organiseert het centrum de Dag van de Architectuur en de Open Monumentendag.

Onze activiteiten zijn tevens gericht op het creëren van open netwerkverbanden en het uitwisselen van informatie tussen alle instellingen die in de regio Eindhoven actief zijn op het gebied van architectuur, ruimtelijk ontwerp en/of stedelijke ­ontwikkeling. Met alle activiteiten wil het centrum een breed publiek aanspreken. De activiteiten zijn grotendeels gratis. De gemeente Eindhoven en donaties van sponsors (ACE-sociëteit) maken de activiteiten van het ­Architectuurcentrum mogelijk.

Bestuur: Karel Steller, Aron Bogers (voorzitter a.i.), Renee Scheepers, Floor Frings, Tom van Tuijn en André van der Zalm (penningmeester).

Team: René Erven (parttime coördinator) en Suzanne van Gool.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox