actualiteit

Verdichtingsnieuws: SUM op stoom…

Sinds september 2022 werkt FABRICations samen met tal van partners aan het project SUM: Smart Urban Mix. Het ontwerpende onderzoek richt zich op de kansen voor een gemixt stedelijk milieu (wonen, werken én leren) op bestaande bedrijventerreinen. Meer concreet richt het project zich op ‘De Run’, een bedrijventerrein in het zuiden van Veldhoven. Inmiddels is de analyse fase afgerond en werkt het team aan de eerste verbeelding van de hybride stadsblokken voor gestapeld werken, wonen en leren.

Donderdag 23 februari was een eerste klankbordsessie om de ideeën en concepten te bespreken. Deze input wordt verwerkt in het vervolg van het onderzoek dat bestaat uit het verkennen van ondernemerswensen (interviews), het inventariseren van woonconcepten en potentiële doelgroepen én het vertalen van alle bevindingen in een of meer ruimtelijke scenario’s voor de plek. Tijdens de Dutch Design Week 2023 wil het team de resultaten presenteren.

Het project vindt zijn oorsprong in de lezingenserie die Eric Frijters samen met Architectuurcentrum Eindhoven samenstelde. In ontwerponderzoek participeren GEVA vastgoed (eigenaar De Run), Woonbedrijf (de grootste woningcorporatie in de regio Oost-Brabant), Gemeente Veldhoven, de Gemeente Eindhoven, Architectuurcentrum Eindhoven en Fontys University of Applied Sciences. Meer over de lezingenserie Smart Urban Mix.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox