actualiteit

SUM-in-progress

Zaterdag 21 oktober gaat de Dutch Design week van start. Dan is er in Natlab de expositie expositie ‘Smart Urban Mix in de Brainportregio’ te zien. De experimentele maquette van het project krijgt iedere dag meer vorm (foto).

De studie Smart Urban Mix verkent de mogelijkheden om bedrijventerrein De Run in Veldhoven te verrijken met een mix van wonen, werken en andere voorzieningen. Juist in Nederland waar ruimte schaars is en er tegelijk een grote vraag is naar woonlocaties zou een slimme stedelijke mix een uitkomst kunnen bieden.

Het idee voor het project ontstond in 2021. Toen verkende Architectuurcentrum Eindhoven samen met Eric Frijters het thema slimme stedelijke mix tijdens het jaarprogramma 2021-2022. Lees hier het verslag van deze serie bijeenkomsten. De verkenning van het thema leidde tot de wens om dit thema nader te onderzoeken op een concrete locatie. Dit is uiteindelijk De Run geworden. De Metropoolregio Eindhoven (MRE) heeft daarvoor subsidie verstrekt.

Het ontwerpend onderzoek is uitgevoerd door FABRICations, met als partners Woonbedrijf, GEVA Vastgoed, Fontys, gemeente Veldhoven, gemeente Eindhoven, Natlab en Architectuurcentrum Eindhoven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox