actualiteit

Subsidie voor Smart Urban Mix

Het Stimuleringsfonds van de Metropoolregio Eindhoven heeft een subsidieaanvraag voor het project ‘Smart Urban Mix; powered by Brainport’ gehonoreerd. Het project vindt zijn oorsprong in de lezingenserie die Eric Frijters samen met Architectuurcentrum Eindhoven samenstelde. Het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio is van mening dat het ingediende project een bijdrage levert aan de economische structuurversterking van de regio.

Het ontwerpende onderzoek richt zich op de kansen voor een gemixt stedelijk milieu (wonen, werken én leren) op bestaande bedrijventerreinen. Meer concreet richt het onderzoek zich op ‘De Run’, een bedrijventerrein in het zuiden van Veldhoven. Doel van dit project is het ontwerpen van een gemixt stedelijk milieu dat bestaat uit hybride stadsblokken voor gestapeld werken, wonen en leren.

In ontwerponderzoek participeren GEVA vastgoed (eigenaar De Run), Woonbedrijf (de grootste woningcorporatie in de regio Oost-Brabant), Gemeente Veldhoven, de Gemeente Eindhoven, Architectuurcentrum Eindhoven en Fontys University of Applied Sciences. De startdatum van het project is 3 oktober 2022 en de einddatum is 30 september 2023. Meer over de lezingenserie Smart Urban Mix.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox