agenda

ACE-sociëteit: Trudo

In oktober won woningcorporatie Trudo de Dirk Roosenburgprijs 2023. Het was de 18e keer dat de prijs werd uitgereikt en voor het eerst werd niet een project maar een opdrachtgever gelauwerd. Al decennialang geeft  woningcorporatie Trudo met een progressieve, innovatieve en sociale aanpak vorm en kleur aan de stedelijke ontwikkeling van Eindhoven. Met de toekenning van de Dirk Roosenburgprijs 2023 aan Trudo vraagt de jury aandacht voor het belang van goed opdrachtgeverschap, voor ruimtelijke kwaliteit in het algemeen en voor Eindhoven in het bijzonder.

In het eindrapport signaleerde de jury van de Dirk Roosenburgprijs dat de laatste jaren de realisatie van ruimtelijke kwaliteit onder druk staat. Het marktdenken heeft met name op de woningsector toegeslagen waardoor de huidige verdeling van welvaart en ruimte scheef groeit. Al geruime tijd klinkt de roep om de bakens te verzetten. Daarnaast werkt Eindhoven momenteel aan een flinke schaalsprong met bijbehorende woningbouwopgave. Trudo laat zien hoe kwaliteit en de opgave om betaalbare woningen te realiseren samen kunnen gaan.

Op donderdag 18 januari gaan we met Jos Goijaerts en Fieke van den Beuken in gesprek bij KEVN in Woensel-West. Met welke projecten is Trudo momenteel aan de slag? Hoe worden die aangepakt? En, wat komt er kijken bij het maken van goede en aangename woonplekken? Ontvangst bij KEVN vanaf 15.45 uur, het programma start om 16.00 uur. We wandelen een half uur door de Woensel-West en borrelen vanaf 17.15 bij KEVN.

Lees hier een interviewartikel met Fieke van den Beuken in de Architect over de aanpak van Trudo:

Foto: details van de vier projecten waarmee Trudo voor de Dirk Roosenburgprijs was genomineerd

 

do 18 januari
Tijd: 16:00
Locatie: KEVN Galileïstraat 2, 5621 AE Eindhoven
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 01/18/2024 16:00 01/18/2024 18:00 Europe/Amsterdam ACE-sociëteit: Trudo Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven KEVN Galileïstraat 2, 5621 AE Eindhoven
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox