agenda

ACE-sociëteit: RO NU met Riek Bakker

De bijeenkomst Ruimtelijke Ordening van NU in Metropoolregio Eindhoven met Riek Bakker vindt plaats op 25 januari 2024, 19.30-21.00 uur. De bijeenkomst is uitverkocht. Wel is er een live-streamverbinding beschikbaar via deze link.

Opzet: Samen met burgemeester Jeroen Dijsselbloem én met bedenkers en makers uit lokale, regionale en nationale sectoren kijken we naar de ruimtelijke ordening van de 21 gemeenten in Metropoolregio Eindhoven. Vanuit de raadzaal van het Eindhovense stadhuis worden onder leiding van Patrick van der Klooster de grote ruimtelijke uitdagingen waar de regio voor staat besproken. Centraal gegeven is de schaalsprong. Er wordt onderzocht wat dit betekent voor regionalisering, gezondheid en maatschappij.

Introductie door Riek Bakker

Voordracht door burgemeester Jeroen Dijsselbloem

Gespreksronde 1: Ruimtelijke samenwerking
Panel: Jos Goijaerts, directeur-bestuurder woningcorporatie Trudo; Giovanni Wouters, gemeentesecretaris Gemert-Bakel, per 1 maart secretaris-directeur Metropoolregio Eindhoven; Marc Glaudemans, directeur Economie & Internationalisering, Mobiliteit & Infra, Provincie Noord-Brabant

Presentatie door Masi Mohammadi, hoogleraar ‘Smart Architectural Technologies’, Technische Universiteit Eindhoven.

Gespreksronde 2: Brede welvaart (zorg en economie)
Panel: Marinus Biemans, wethouder gemeente Deurne; Eppie Fokkema, voorzitter Raad van Bestuur Archipel Zorggroep; Janneke van Kessel, stadsgezant Brede Welvaart gemeente Eindhoven; Lucas van Grinsven, vice president Society & Community Engagement ASML.

Moderator Patrick van der Klooster

Organisatie: Het Nieuwe Instituut, Akademie van Kunsten, gemeente Eindhoven en Architectuurcentrum Eindhoven

Wanneer: donderdag 25 januari 2024 – 19:30 – 21:00 uur 

Beeld: Uitbreidingplan Eindhoven 1930, Jo de Casseres. Dit is een uiterst modern stedenbouwkundig plan waarbij het verkeersnet met ringweg en het groensysteem als dragers functioneerden. Ook had De Casseres aandacht voor het behoud van waardevolle natuurlijke elementen (de beken) die als onderdeel van het groensysteem bijdroegen aan de wederzijdse doordringing van stad en platteland.

do 25 januari
Tijd: 19:00
Locatie: live stream
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 01/25/2024 19:00 01/25/2024 21:00 Europe/Amsterdam ACE-sociëteit: RO NU met Riek Bakker Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven live stream
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox