actualiteit

Sloop en nieuwbouw Gildebuurt in 2023 van start

De Gildebuurt is een cultuurhistorisch waardevolle wijk in Eindhoven. Woningcorporatie ‘Thuis gaat in overleg met de bewoners de buurt stevig vernieuwen en verdichten. Het historische stratenpatroon vormt daarbij de onderlegger voor enorm divers woonprogramma, dat hoofdzakelijk gericht is op 1-2 persoonshuishoudens en gezinnen. Een deel van het programma wordt uitgevoerd in WOONST (gezamenlijke tender van corporaties en Brainport regio om de woningbouw te versnellen), maar daarnaast worden er ook voor deze wijk specifieke woontypes ontworpen.

Er is veel aandacht voor veiligheid en ontmoeting, zowel voor bewoners en passanten. De straten en de gebieden achter de woningen worden stevig vergroend. Er ontstaan routes door de buurt die de verschillende kwaliteiten verbinden. Cultuurhistorie en vergroening dragen uiteindelijk bij aan de leefbaarheid van de buurt.

Opdrachtgever: ‘Thuis; aannemer: BAM en Heijmans Bouw. Stedenbouw en inrichting: Workframe (TvT en FAAM), Ecologie: Frank van Iersel, van Helvoirt, omgevingspsycholoog: Renske Bongers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox