actualiteit

Open Bedrijven Dag en architectuur…

Aanstaand weekend – 23 maart – is het Open Bedrijven Dag en openen tal van Eindhovense hightech bedrijven hun deuren. Dat biedt ook de kans om een paar fraaie fabrieksgebouwen te bekijken. Enkele bedrijven die meedoen zijn gevestigd in gebouwen die genomineerd waren voor de Dirk Roosenburgprijs.

In de eerste plaatst is dat Settels Savenije, grotendeels gevestigd in een voormalig pompgebouw TAQ. Het pand ligt helemaal aan de westkant van Strijp-T tussen fraaie bomen. Paul Goltstein van Bo.2 architectuur en Niels Olivier ontwierpen deze verbouwing. Het gebouw werd oorspronkelijk gebruikt om het afvalwater van de Philipsfabrieken te zuiveren. Het is begin jaren ’60 ontworpen door het Ingenieursbureau van Philips dat verantwoordelijk was voor bijna al het vastgoed van Philips. Niels Olivier ontwierp bovendien de aangrenzende nieuwbouw.

Ook twee bedrijven die gevestigd zijn in de Brainport Industries Campus (BIC) openen hun deuren: VDL TBP Electronics en Anteryon. De BIC huisvest een ecosysteem van bedrijven in de hightech maakindustrie. Het complex dat volledig circulair, demontabel, modulair en flexibel is, werd ontworpen door Vissers Roelands Architecten (foto). Het landschap rond de BIC werd ontworpen door KruitKok.

Datum: 21 maart 2024

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox