actualiteit

Groencafé over vergroening binnenstad

Op 21 november vindt er in de bibliotheek Eindhoven een speciaal groencafé plaats over de vergroening van de binnenstad. Juist de vergroening van het  stenige stadscentrum van Eindhoven is van groot belang voor de leefbaarheid. Maar die vergroening roept ook vragen op, want is er dan belangrijker: het verbeteren van de biodiversiteit of juist meer ruimte om te recreëren?

Momenteel is slechts 18 procent van de binnenstad groen en de gemeente heeft een plan opgesteld om het centrum te vergroenen. De komende jaren is er ruim 10 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering van deze plannen. Er is al een goede start gemaakt het de vergroening van het Clausplein en de Vestdijk. Ook aan de plannen voor een groener stationsplein en stadhuisplein wordt gewerkt.

In dit document worden de plannen voor de vergroening van de binnenstad.  toegelicht. Het richt zich op concrete vergroening in de komende jaren. Zo wordt het plein naast de Catharinakerk komend jaar veranderd in een stadstuin en wordt er samen met bewoners en ondernemers gewerkt aan een nieuwe en groene inrichting voor het Wilhelminaplein (afbeelding). Daarnaast wordt er de komende jaren gewerkt aan plannen voor grotere groene ingrepen in de stad. Meld hier je aan voor deze bijeenkomst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox