actualiteit

Filmsteden…

Steden en stedelijke landschappen spelen van oudsher een belangrijke rol in de film. Denk maar aan de iconische scene van Harold Lloyd die wanhopig aan de wijzers van een klok hangt in de film Safety Last! (1923). Het decor van Broadway met zijn vroege highrises speelt een belangrijke rol in de angstervaring die de filmaker met de scene wilde oproepen. Bekijk hier een korte film over deze beroemde scene.

Op tal van manieren spelen filmmakers met de beelden van steden. Wat zouden films als Taxi Driver, Manhattan en You’ve Got Mail zijn zonder de stad New York als decor, of beter: als filmpersonage? In de maand juni besteedt Natlab aandacht aan ‘filmsteden’. Rudi de Boer bespreekt tijdens drie bijeenkomsten de steden: Parijs (12 juni), Londen (19 juni) en New York (26 juni). Reserveer hier je kaartjes.

Rudi de Boer studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hierna was hij werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land en verzorgde hij jaren nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival.

Datum bericht: 27 maart 2024

Beeld: Harold Lloyd in Safety Last, 1923.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox