actualiteit

Drukbezochte societëitsbijeenkomst

Op donderdag 9 februari vond de eerste sociëteitsbijeenkomst plaats van Architectuurcentrum Eindhoven. Inmiddels traditiegetrouw in de Week van de Circulaire Economie. We waren te gast bij ‘circulair paviljoen’ KEVN. Dit ‘huis van makers en kijkers’ werd ontworpen door Superuse studios, dat in 2021 genomineerd werd voor de Dirk Roosenburgprijs en onlangs de erepenning van de Henri van Abbe Stichting.

Het was de zevende keer dat Architectuurcentrum Eindhoven specifiek stil stond bij het thema Circulaire Economie sinds het verschijnen van de rijksbrede nota – in 2016 – waarin de overheid de circulaire doelen heeft geformuleerd: Nederland wil in 2050 een volledig circulaire economie hebben en in 2030 moet Nederland daarom al 50% minder primaire grondstoffen gebruiken (mineralen, metalen en fossiel).

Te gast waren onder meer Jeroen Adriaansen (Cirkelstad Eindhoven) én Maarten Huls en Martijn van Bussel (MR. STIR). Jeroen Adriaansen ging tijdens de bijeenkomst in op de ambities van Cirkelstad Eindhoven en Het Nieuwe Normaal: een nieuwe, gedragen ‘norm’ met haalbare én ambitieuze prestaties op het gebied van circulair bouwen. Immers, zo wordt duidelijk of we ook daadwerkelijk de gestelde doelen gaan halen. De ontwerpers van MR. STIR lieten zien hoe zij meetbaar proberen te maken of hun projecten ook daadwerkelijk steeds ‘circulairder’ worden…

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox