actualiteit

Depot nog een paar keer te zien…

Afgelopen vrijdag presenteerden Natlab en Architectuurcentrum Eindhoven de film Depot- Reflecting Boijmans. Te gast waren zowel filmmaker Sonia Herman Dolz als voormalig Boijmans-directeur Sjarel Ex (foto). Ze spraken openhartig over hun inspiraties, ambities en het realisatieproces van een bijzonder gebouw, dat uniek is in de wereld.

De film is deel van een tweeluik over architectuur en de stad. De tweede film The Proof of the Pudding staat geprogrammeerd op maandag 3 april, 20.00 in Natlab. Deze film gaat over de restauratie en transformatie van het Centraal Beheer kantoorcomplex in Apeldoorn. Filmmaker Patrick Minks onderzoekt samen met architect Herman Hertzberger de sociale en architectonische waarde van dit structuralistische bouwwerk, juist op het moment dat wordt verbouwd. Bij deze film is architect Laurens Jan ten Cate uitgenodigd voor een nagesprek. Bestel hier je kaartjes voor deze film.

De film Depot – Reflecting Boijmans van Sonia Herman Dolz is overigens nog enkele keren in Natlab te zien, en wel op: zondag 26 maart, 11.30 uur; maandag 27 maart, 19.30 uur; dinsdag 4 april, 19.00 uur en maandag  10 april, 11.30 uur. Zie Natlab. Foto: Stijn Terpstra.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox