actualiteit

Convenant circulaire bouwstrategie

Sinds de overheid in 2016 het rijksbrede programma ‘Nederland circulair in 2050’ lanceerde, besteedt Architectuurcentrum Eindhoven met grote regelmaat aandacht aan het circulair maken van de regionale bouw. Met excursies en kennisbijeenkomsten. Inmiddels zijn er tal van initiatieven (Green Deals, City Deals, klimaatakkoorden etc.) en ontstaat er ook spraakverwarring over de gehanteerde begrippen en ambities.

Cirkelstad Eindhoven wil in de regio Eindhoven samen met gemeente Eindhoven, de woningbouwcorporaties en de regionale marktpartijen werk maken een gemeenschappelijke ‘circulaire taal’. De partijen streven naar een nieuwe, breed gedragen ‘norm’ met haalbare én ambitieuze prestaties in de gebouwde omgeving. Hiervoor hanteert het platform een PDCA cyclus (Plan, Do, Check, Act). Op deze manier komt een circulaire wereld steeds een stapje dichterbij. Dit uitgangspunt heeft Cirkelstad Eindhoven vertaald in een convenant, dat tijdens de DDW op 24 oktober wordt gelanceerd.

Dit event, vindt plaats tussen 14:15 – 17:00 uur bij het Centrum voor de Kunsten (Pastoor Petersstraat 180, 5612 LW Eindhoven) en is vrij toegankelijk. Partijen die actief zijn in de bouw, infra, vastgoed- en/of gebiedsontwikkeling in de regio Eindhoven zijn uitgenodigd om dit convenant te tekenen. Deelnemers aan het convenant gaan samen de komende jaren aan de slag met een gedeelde ambitie om de bouw te transformeren: samen ontdekken, experimenteren en de opgedane ervaring delen. Cirkelstad biedt daarbij ondersteuning in de verdiepende vragen. Aanmelden kan via deze link. Foto: paviljoen Pannenhoef-Leemerhoef (Eikenburg) een biobased ontwerp van FAAM, opdrachtgever Trudo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox