agenda

Stadsgesprek: verdichting binnenstad

De gemeente maakt werk van een aantrekkelijke, levendige en groene binnenstad, waar je voelt dat je in het hart van Brainport Eindhoven bent. De plek waar Eindhovenaren zich thuis voelen én waar (internationale) gasten graag naar toe komen. Waar je dagelijks ervaart waar Eindhoven voor staat: technologie, design en kennis. Tegelijkertijd wil de gemeente er ook een hogere bewoningsdichtheid realiseren in combinatie met meer groene ruimten. Maar hoe en waar is dat in potentie mogelijk? Wat betekent verdichten voor de openbare ruimte, voor leefbaarheid en voor de bereikbaarheid? Wat betekent hoogbouw voor het bestaande erfgoed in de binnenstad? En hoe verhoudt die verdichting van de binnenstad zich tot andere verdichtingsambities  op Strijp-S en Fellenoord?

Op dinsdag 1 oktober presenteren Jean van Zeeland / Herman Kerkdijk (gemeente Eindhoven) en Winy Maas/Kristina Knauf (supervisor binnenstad) de visie op de verdichting van de binnenstad. Samen met een aantal experts, waaronder Ralf Peeters (Amvest), Hilde Blank (AM concepts) en Caro van de Venne (Stichting Hoogbouw/Barcode architects) gaan we vervolgens in gesprek over die verdichtingsopgave en de toekomst van Eindhoven. Gespreksleider is Erna Van Holland.

Er is een enorme belangstelling voor het gesprek dat wij op 1 okt organiseren, dat in eerste instantie bedoeld is als klankbordgesprek. We willen het vormgeven als een kritische en opbouwende reflectie op de verdichtingsvisie van de gemeente op de binnenstad. We willen dat gesprek voeren met een representatief gezelschap uit het professionele veld, in het auditorium van Natlab. Er is gewoon niet voor iedereen plaats, en we hebben een groot aantal mensen moeten teleurstellen, want dit event is nu uitverkocht.

Daarom wijszen we op de bijeenkomst die de gemeente over de visie organiseert op woensdagavond 9 oktober 2019. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Igluu, Lichttoren 32 en start om 19.00 u. Aanmelden is gewenst.

 

di 01 oktober
Tijd: 20:00
Locatie: Natlab
Zet in mijn agenda 10/01/2019 20:00 10/01/2019 21:30 Europe/Amsterdam Stadsgesprek: verdichting binnenstad Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Natlab
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox