agenda

Stadsgesprek: Op weg naar een klimaatadaptieve stad

Studievereniging CHEOPS, verbonden aan de TU/e, organiseert sinds 2016 CHEOPSx, een lezingen- en debatreeks over uiteenlopende actuele thema’s die spelen binnen de ontwikkeling van onze gebouwde leefomgeving. De 11e editie vindt plaats op woensdag 12 juni en heeft als thema ‘Mens versus natuur: op weg naar een klimaatadaptieve stad / Man versus Nature: working towards a climate adaptive city’. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Architectuurcentrum Eindhoven en vindt plaats in Natlab.

Het klimaat verandert, wereldwijd. Buien en stormen zijn vaak heviger. Het wordt warmer en droger. Dat is zeker al merkbaar in ‘stenige’ steden, waar sprake is van hitte eilanden. Wat betekenen deze veranderingen voor de gebouwde omgeving? Zijn ‘groene’ gebouwen en leefomgevingen een oplossing? Zo ja, hoe? Kortom, hoe gaan we onze leefomgeving klimaatadaptief vormgeven en inrichten?

Op 12 juni zijn onder meer te gast Harrie Van Helmond en Adrienne Kolen. Harrie van Helmond is werkzaam als zelfstandig architect en verbonden aan Biotope City, een internationaal platform dat zich sterk maakt voor groene leefomgevingen. Adrienne Kolen is als architect bij inbo en is o.m. betrokken bij de ontwikkeling van circulaire woningen op Strijp-S. Verder is Ben van der Meer van Vector-i te gast. Vector-i wil een bijdrage leveren aan de omslag in denken rondom de grondstoffenschaarste en klimaatverandering. Als regisseur van het bouwproces probeert Vector-i opdrachtgevers en andere betrokken partijen mee te krijgen in een circulaire aanpak. Gespreksleider is Marcel Musch, als docent verbonden aan de TU/e Faculteit Bouwkunde.

De voertaal bij de bijeenkomst is Engels. De deuren van Natlab gaan open om 19:30 uur, de bijeenkomst zelf begint om 20:00 uur. Kaartjes via Ticketlab van Natlab kosten € 2,50…  In tegenstelling tot eerdere berichten zijn er weer kaarten beschikbaar! De bijeenkomst is verplaats naar grotere zaal. Afbeelding: Forest City, ontworpen door Stefano Boeri.

wo 12 juni
Tijd: 20:00
Locatie: Natlab
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 06/12/2019 20:00 06/12/2019 21:45 Europe/Amsterdam Stadsgesprek: Op weg naar een klimaatadaptieve stad Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Natlab
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox