agenda

Stadsgesprek: de Ring

Op Maandag 8 april praten we om 20.00 u in Natlab over wellicht de belangrijkste straat van Eindhoven: de Rondweg of Ring. Deze stedelijke verkeersader is uniek. Het is een weg van 12,1 km lengte die alle stadsdelen verbindt en grotendeels gerealiseerd is in de wederopbouwperiode (1945-1965). De bruggen en viaducten, de aangrenzende bebouwing, de parken en groenstroken vertellen samen het bijzondere verhaal van een stad die na de Tweede Wereldoorlog in hoog tempo moderniseert.

We ontvangen wethouder Jan van der Meer (publieke ruimte), Paul Diederen (TU/e), Bram van Kaathoven (TU/e) en Bas Govers (adviseur stedelijke mobiliteit bij Goudappel Coffeng).

Paul Diederen en Bram van Kaathoven deden onderzoek naar de Ring. Hun analyses en visualisaties zijn gedocumenteerd in een publicatie: ‘De Ring in beeld: De belangrijkste straat van de stad’. Tijdens de bijeenkomst presenteren ze hun belangrijkste bevindingen. Bas Govers gaat daarna in op de toekomst van mobiliteit en de stad. Met wethouder Jan van der Meer en het publiek praten we tot slot kort over de toekomst van Eindhoven en de Ring. Na afloop van de bijeenkomst is het boek over de Ring te koop voor 25 euro.

Vast meer lezen over de Ring? Bekijk hier onze architectuurgids over de Ring en lees het verhaal van Piet Beekman. Foto: de Ring / Strijps Bultje (RHCe)

ma 08 april
Tijd: 20:00
Locatie: Natlab
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 04/08/2019 20:00 04/08/2019 21:30 Europe/Amsterdam Stadsgesprek: de Ring Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Natlab
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox