agenda

Sociëteit: excursie

Donderdag 19 mei vindt de jaarlijkse architectuurexcursie voor de sociëteitsleden plaats (9.00-18.00 uur). Deze excursie inmiddels volgeboekt. We verkennen deze keer enkele opmerkelijke projecten in de regio. In de ochtend zijn we te gast bij de Meeuw Nezzt in Oirschot. Dit bedrijf produceert modulaire woonoplossingen die – in overleg met de opdrachtgever en/of architect – een geheel eigen uitstraling, indeling en afwerking kunnen krijgen. Bovendien kan de uiteindelijke vorm gedurende de levensduur worden aangepast. Hoe dat in zijn werk gaat bekijken we in de fabriek.

Daarna rijden we naar het monumentale pand van Klokkengieterij Petit & Fritsen in Aarle-Rixtel. Dit productiepand dateert uit 1906. Het gebied wordt momenteel herontwikkeld op basis van plannen van Architecten|en|en, Isis Boot en Buro Lubbers. De kwaliteiten van de plek vormen het uitgangspunt voor een eigentijds woongebied met industriële allure dat het historische karakter, het aanwezige groen en de dorpse intimiteit koestert.

Daarna bezoeken we het St.-Jozefklooster in stadsdeel Tongelre. In opdracht van Woonbedrijf hebben Pauwert, De Loods Architecten en Kruitkok landschapsarchitecten een plan ontwikkeld voor de herbestemming van het klooster en de bouw van nieuwe (tuin)woningen in de voormalige kloostertuin. De planontwikkeling is in nauw overleg met woonvereniging ’t Rondeel tot stand gekomen.

Vervolgens eindigen we de dag in Vredeoord. Dit voormalige Philipsterrein wordt al enkele jaren door Trudo herontwikkeld op basis van een stedenbouwkundig plan van Buro Lubbers. De woningbouw werd ontworpen door Hilberink Bosch Architecten. Onlangs kreeg het voormalige Philipskantoor VB de status van rijksmonument en transformeerde Pauwert kantoor VS tot woongebouw. De CPO-projecten op het terrein zijn van uiteenlopende architectenbureaus.

do 19 mei
Tijd: 09:00
Locatie: nvt
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 05/19/2022 09:00 05/19/2022 18:00 Europe/Amsterdam Sociëteit: excursie Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven nvt
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox