agenda

Open Monumentendag: open dag NRE-terrein

Op zondag 9 september zetten vele ondernemers op het NRE-terrein de deuren open. Er zijn rondleidingen, lezingen, exposities en veel meer.

Erfgoedhuis (gebouw 3): In het Erfgoedhuis maakt u deze dag kennis met de geschiedenis van het Eindhovens Kanaal, Havenkwartier en NRE-terrein. Speciaal op Open Monumentendag is in het Erfgoedhuis een archeologische supervondst te zien, een speerpunt uit de Bronstijd. Deze is bij baggerwerkzaamheden in het kanaal gevonden. Verder komt u meer te weten over de monumenten in en bij het Havenkwartier/NRE-terrein en het verhaal van de industriële ontwikkelingen rondom het Kanaal. Bij Eindhoven in Beeld, gevestigd in het Erfgoedhuis, is tijdens Open Monumentendag de expositie ‘Waterrijk Eindhoven’ te bezichtigen. Om 14.00 uur houdt Peter Trommar in het Erfgoedhuis een lezing. Hij stelt dat de betekenis van het Eindhovens Kanaal voor de ontwikkeling van Eindhoven is onderschat. De stad had in de 19e eeuw met de opkomende industrie behoefte aan een betere infrastructuur. Die bestond in die tijd uit karrensporen, zandwegen en één steenweg die van Eindhoven naar Den Bosch liep. De zich snel uitbreidende industrie moest verzekerd zijn van een regelmatige aanvoer van ruwe wol, katoen, tabak, karotten (een tabaksproduct), hout, huiden, papier, zeep en olie vanuit Amsterdam en Rotterdam. Een connectie met de Zuid-Willemsvaart was een levensbehoefte… Voor deze lezing is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, stuur ons een mail en reserveer een plaats. info@architectuurcentrumeindhoven.nl. Erfgoedhuis is geopend van 11.00-17.00 uur.

Wielercafé De Velosoof: Geopend van 9.00 tot 23.00 uur

Beeldenstorm (gebouw 3): Werkplaatsen open van 11.00 -17.00 uur. Ook is er een programma met rondleidingen en activiteiten i.s.m. studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten

MadeByNRE / NUL ZES (gebouw 7): Geopend van 12.00 en 15.00 uur. Toelichting op afrondende fase van het NRE terrein (kavels G, H, I en J) / Bouwen in eigen beheer, mix van wonen en werken. NUL ZES is een collectief van creatieve professionals. Van ontwerpers tot architecten, van onderzoekers tot illustratoren. Twee industriële panden op het NRE terrein in het centrum van Eindhoven zijn door NUL ZES ongebouwd tot werkplek, huiskamer en creatief lab.

Peelcentrale (gebouw 10): Tineke Beunders en Nathan Wierink ontvangen belangstellenden tussen 11.00 en 14.00 uur.

Kilimanjaro Wonen (gebouw 2): Afhankelijk van werkzaamheden toelichting in of om het pand. Betrokkenen geven tussen 11.00 en 17.00 uur op gezette tijden toelichting op het project.

zo 09 september
Tijd: 11:00
Locatie: NRE-terrein
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 09/09/2018 11:00 09/09/2018 01:00 Europe/Amsterdam Open Monumentendag: open dag NRE-terrein Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven NRE-terrein
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox