agenda

Open Monumentendag Extra: rondleiding De Grote Beek

In 2015 deed GGzE mee aan de Open Monumentendag. Voor veel Eindhovenaren waren de rondleidingen over het terrein een openbaring. De traditioneel gesloten psychiatrische zorginstelling De Grote Beek presenteerde zich als een open en toegankelijk landgoed. En, met eigentijdse nieuwbouw en zorgvuldige renovaties van historische gebouwen is GGzE De Grote Beek klaar voor de toekomst.

De ontwikkeling van het ‘Rijks Krankzinnigengesticht’ op landgoed De Grote Beek is typisch voor de opzet van veel zorginstellingen een eeuw geleden. Kenmerkend is het beeld van een buitenplaats, een soort dorpse enclave, in een weelderige landschappelijke setting. Rijksbouwmeester J.A.W. Vrijman ontwierp verschillende gebouwen op het landgoed waaronder het hoofdgebouw van het psychiatrische ziekenhuis met de een kenmerkende toren (1918). Gedurende de jaren die volgden werd het landgoed regelmatig uitgebreid en verbouwd. Er verrezen onder meer een kerk, een ketelhuis, maar ook een begraafplaats en andere behandel- of recreatiegebouwen. Op zondag 19 mei organiseert comité Open Monumentendag Eindhoven nogmaals een rondleiding over het GGzE terrein. De rondleiding op zondag 19 mei start om 14.00 uur, bij het Ketelhuis en duurt ongeveer 1,5 uur. Deze rondleiding is gratis, uitsluitend mensen met een toegangskaart kunnen mee.

zo 19 mei
Tijd: 14:00
Locatie: De Groote Beek / Ketelhuis
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 05/19/2019 14:00 05/19/2019 15:30 Europe/Amsterdam Open Monumentendag Extra: rondleiding De Grote Beek Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven De Groote Beek / Ketelhuis
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox