agenda

Open Monumentendag 2019

Open Monumentendag 2019 vindt dit jaar plaats op zondag 15 september. Er zijn dan tal van activiteiten in en rond het monumentale stadswandelpark. Aan het programma, met onder meer een speciaal OMD-concert, openstellingen en rondleidingen, wordt nog volop gewerkt en zal dit voorjaar worden gepubliceerd.

Aan de geschiedenis van het Eindhovense Stadswandelpark zijn de namen van drie bekende tuin- en landschapsontwerpers verbonden. In de eerste plaats is dat Leonard Springer, die de tuin van buitenplaats Den Elzent ontwierp. De gemeente kocht delen van deze landschapstuin en vroeg Dirk Tersteeg om een totaalontwerp te maken. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog werd het park nogmaals aangepast en vernieuwd. Nu door Frans Fontaine, hoofd van de afdeling plantsoenen van de gemeente Eindhoven. Lees hier vast meer over deze opmerkelijke geschiedenis. In het rond het park liggen een een aantal monumenten zoals het Annexatiemonument (de Lantaarn voor Sint Joriskerk, zie foto), het ParktheaterDr. A.F. Philips Observatorium, het voormalig woonhotel /gezellenhuis (Parkhotel), maar het park zelf is ook een monument.

zo 15 september
Tijd: 11:00
Locatie: Diverse locaties
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 09/15/2019 11:00 09/15/2019 17:00 Europe/Amsterdam Open Monumentendag 2019 Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Diverse locaties
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox