agenda

Online bijeenkomst Eindhovense onderwijscampussen

Zowel Fontys Hogescholen als de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) werken momenteel aan de vernieuwing van hun onderwijslocaties. De Fontys onderwijscampus aan de Rachelsmolen wordt getransformeerd van een afgesloten eiland in de stad naar een inspirerende onderwijsomgeving. Op deze campus staat ontmoeting centraal en leidt kruisbestuiving tussen verschillende vakgebieden tot innovatie, experiment en ondernemerschap. Barcode Architects is samen met OKRA Landschapsarchitecten en Hollandse Nieuwe interieurarchitecten verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe ambitieuze Fontys campus.

De Dienst Huisvesting van de TU/e werkt al jaren aan de vernieuwing van de campus. Dat heeft ook al tot opmerkelijke nieuwe en vernieuwde gebouwen geleid. Zo ontving gebouw Atlas ontworpen door TeamV in 2019 de Dirk Roosenburgprijs en staat vernieuwing van het voormalige La Place gebouw op stapel, eveneens naar en ontwerp van TeamV. Samen met Heijmans en Woonbedrijf heeft VenhoevenCS onlangs de aanbesteding gewonnen voor de bouw van 735 studentenwoningen op het terrein van de TU/e. Het plan is opgezet als een campus, met twee hoogbouw woongebouwen en een laagbouw studentendorp als sociaal hart voor de gemeenschap. In samenwerking met de universiteit worden hier ook diverse andere voorzieningen gerealiseerd, zoals een Mobiliteitshub en een circulaire Makerspace.

Donderdag 18 maart 2021 tussen 16.00-17.00 staan we stil bij de ontwikkelingen van zowel de TU/e campus als de Fontys campus. Te gast zijn onder voorbehoud: Dorine Peters (TU/e Dienst Huisvesting), Manfred Wansink (VenhoevenCS), Monique Peels (Dienst H&F Fontys) en/of Bas van Gompel (programmamanager Huisvesting Fontys), Caro van de Venne (Barcode Architects) en Frans Benjamins (architecten|en|en). Gespreksleiding: Erna van Holland.

do 18 maart
Tijd: 16:00
Locatie: nvt: virtueel
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 03/18/2021 16:00 03/18/2021 17:00 Europe/Amsterdam Online bijeenkomst Eindhovense onderwijscampussen Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven nvt: virtueel
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox