agenda

Online bijeenkomst Buitenkans 3/5

De gemeentes in de Belgische Noorderkempen kampen met uitdagingen op twee fronten. In de eerste plaats rukken megastallen op in de grensoverschrijdende riviervalleien met vergaande invloed op het milieu. Ze veroorzaken stikstof, geurhinder, mobiliteits- en gezondheidsproblemen. Daarnaast gaan de dorpskernen gebukt onder een vaak ongebreidelde bouw van met name gestapelde appartementencomplexen. Deze worden zonder aandacht voor een gezonde en toekomstbestendige woonomgeving gerealiseerd. Bovendien past deze ‘appartementisering’ vaak niet bij de schaal en architectonische identiteit van de kleine dorpskern.

Kunnen (kleinere) dorpskernen zich in symbiose met natuur en landbouw ontwikkelen? En zo ja, hoe? Wat zijn inspirerende voorbeelden in Vlaanderen en Nederland? Hierover gaan we op 2 juni in gesprek. Meer info over programma en sprekers volgt binnenkort.

Aanmelden kan via deze link.

Dit programma wordt in het kader van Buitenkans verzorgd door AR-TUR.

wo 02 juni
Tijd: 20:00
Locatie: nvt
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 06/02/2021 20:00 06/02/2021 21:30 Europe/Amsterdam Online bijeenkomst Buitenkans 3/5 Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven nvt
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox