agenda

Online bijeenkomst Buitenkans 2/5

Er is een groeiende belangstelling voor de Brabantse beekdalen als dragers voor ruimtelijke ontwikkelingen en tegelijkertijd voor landschapsontwikkeling en klimaatbestendigheid. Het herstel van het landschap van de beekdalen kan soms hand in hand gaan met initiatieven zoals woningbouw. De beken zijn dan niet meer voor de snelle afvoer van water, maar bieden mogelijkheden tegen verdroging, bieden rijkere biodiversiteit en dienen soms als recreatiegebied of als woonmilieu. De vraag is wat leveren deze ontwikkelingen uiteindelijk op en hoe pakken deze initiatieven uit ten opzichte van het landschap?

Deze avond staan de cases, De Tuinderij (Zundert) en ’s Heeren Vrunten (Etten-Leur) centraal en wordt er ingegaan op de ontwikkelingen in de beekdalen, de kansen en kwetsbaarheden van deze ontwikkelingen en de lessen die hieruit te trekken zijn.

Aanmelden kan via deze link.

Deze livestream wordt verzorgd door BLASt Breda en maakt deel uit van een lezingenreeks van het nieuwe architectuurnetwerk Buitenkans. De Brabantse Architectuurcentra, AR-TUR, en het Tilburg Architectuur Film Festival, samenwerkend onder de naam Buitenkans profileren zich gezamenlijk als een open podium voor het gesprek over de ruimtelijke kwaliteit in het buitengebied.

wo 26 mei
Tijd: 20:00
Locatie: nvt
Aanmelden/tickets/download
Zet in mijn agenda 05/26/2021 20:00 05/26/2021 21:30 Europe/Amsterdam Online bijeenkomst Buitenkans 2/5 Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven nvt
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox