agenda

Online bijeenkomst Buitenkans 1/5

Op woensdag 19 mei start om 20.00 uur de eerste van vijf online bijeenkomsten van Buitenkans. Deze zoomt in op de huisvesting van arbeidsmigranten, die vooral plaatsvindt in kleinere Brabantse dorpen.

In de provincie Noord-Brabantwerken naar schatting meer dan 100.000 arbeidsmigranten. Deze arbeidsmigranten leveren een grote bijdrage aan de Brabantse economie. De meeste arbeidsmigranten werken en verblijven tijdelijk in onze provincie. Veelal doen zij werk voor laagopgeleiden bij logistieke, agrarische of voedselverwerkende bedrijven buiten de bebouwde dorpskernen. De huisvesting van deze arbeidsmigranten leidt vaak tot conflicten in deze kernen. Hier zorgen ze voor een relatief grotere verandering van de bewoningssamenstelling dan in de steden. De arbeidsmigranten en seizoenarbeiders wonen in kleine hotelachtige voorzieningen, of worden in zogenaamde shortstays gehuisvest.

Hoe is de toestroom van arbeidsmigranten en seizoenarbeiders ontstaan en wat is de impact op de sociaalgeografische structuur van het buitengebied? De shortstays zijn van alle gemakken voorzien, maar sluit dit aan op de sociale voorzieningen van een dorp of stad? Hoe houdbaar zijn de woonvoorzieningen voor de toenemende aantallen arbeidsmigranten en hoe zorgen we ervoor dat ze op een ruimtelijk verantwoorde wijze worden ingepast?

Aanmelden kan via deze link.

Dit programma is onderdeel van de activiteiten van Buitenkans en wordt verzorgd door architectuurcentrum Cast Tilburg. Meer info op de website van Buitenkans.

wo 19 mei
Tijd: 20:00
Locatie: nvt
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 05/19/2021 20:00 05/19/2021 21:30 Europe/Amsterdam Online bijeenkomst Buitenkans 1/5 Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven nvt
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox