agenda

OMD: Stadhuis en omgeving

Op 1 januari 1920 werd de fusie van de gemeente tot één Groot-Eindhoven een feit. Bij een nieuwe gemeente past een nieuw stadhuis. In 1928 ging het college van B&W op zoek naar een geschikte locatie voor dit nieuwe stadhuis. Dat werd de zogenoemde Studentenwei, een onbebouwd terrein tussen de Wal en Stratumseind. Pas jaren later was het zo ver, op 18 september 1969 om precies te zijn. Toen werd het huidige stadhuis van Eindhoven door koningin Juliana officieel geopend, tijdens de 25-jarige herdenking van de bevrijding van de stad. Het werd ontworpen door het bureau van de Leidse architect J.A. van der Laan.

In het jaar dat Eindhoven 100 jaar bestaat bespreken we de opmerkelijke ontwerp- en bouwgeschiedenis van het stadhuis van Eindhoven. Er verschijnt een brochure en de VVV zal op Monumentendag een aantal stadswandelingen verzorgen. Deze voeren van het Stadhuis, via Statumseind en Sint-Catharinakerk naar DOMUSDELA. Meer informatie volgt op 1 september. Foto Marie Louise Nijsing.

zo 13 september
Tijd: 11:00
Locatie: Stadhuisplein
Zet in mijn agenda 09/13/2020 11:00 09/13/2020 17:00 Europe/Amsterdam OMD: Stadhuis en omgeving Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Stadhuisplein
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox