agenda

Nieuwe energie in de wijk

Nieuwe energie in de wijk is een online bijeenkomst over de aanpak van de energietransitie. We hebben in het Klimaatakkoord afgesproken om in 2050 van het gas af te zijn. Het is een ambitie die we allemaal op ons netvlies hebben, maar die tegelijkertijd veel vragen oproept en ons voor dilemma’s plaatst. Hoe gaan we daar mee om? Wat vinden collega’s belangrijk en waarom?

‘We hebben niet de ruimte, noch het geld en de tijd om opgaven los van elkaar te adresseren’, stelde Daan Zandbelt, rijksadviseur voor de leefomgeving, tijdens een lezing in het kader van ons project Destination EIN. Het integreren van opgaves wordt daarmee noodzakelijk.

In deze bijeenkomst, georganiseerd door CAST, IABR en Architectuurcentrum Eindhoven, verkennen we verschillende invalshoeken. We gaan in gesprek over de kans om de energietransitie in te zetten om ook de wijk, de woningvoorraad, het groen of de publieke ruimte aan te pakken.

Thijs van Spaandonk, programmamaker IABR en Architectuurcentrum Eindhoven, start met een essay. Hierna volgen drie korte presentaties van onder meer Matthijs Uyterlinde (Platform31) en Robbert de Vrieze (curator IABR). We sluiten we af met een discussie onder leiding van Sophie Stravens. We stellen jullie kritische inbreng en ideeën natuurlijk erg op prijs, en kijken uit naar jullie aanmelding!

Wie de gasten precies zullen zijn zal zsm bekend worden gemaakt.

Deze online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 26 november van 16.00 tot 17.30 uur.

Schrijf je in via deze link.

do 26 november
Tijd: 16:00
Locatie: online
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 11/26/2020 16:00 11/26/2020 17:30 Europe/Amsterdam Nieuwe energie in de wijk Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven online
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox