agenda

Stadsgesprek: Kees Christiaanse

Stadsgesprek Kees Christiaanse

Op maandag 1 oktober ontvangen we Kees Christiaanse voor een lezing en gesprek over Eindhoven, Fellenoord en de toekomst van de stad. Christiaanse is geen onbekende in Eindhoven, hij was betrokken bij de ontwikkeling van het masterplan voor de vernieuwing en uitbreiding van Eindhoven Airport, bij het masterplan voor Kennedy Business Center en is supervisor voor het stationsgebied. Momenteel werkt het bureau van Christiaanse aan de plannen voor de noordkant van het spoor (Fellenoord e.o.).

Christiaanse studeerde architectuur en stedenbouw aan de TU Delft. Vanaf 1980 tot 1989 was hij betrokken bij het Office for Metropolitan Architecture (OMA) in Rotterdam, vanaf 1983 als partner. In 1989 richtte Kees Christiaanse zijn eigen bureau in Rotterdam op met de huidige naam KCAP Architects&Planners. Van 1990 – 2002 was hij betrokken als medeoprichter en partner van ASTOC Architects and Planners in Keulen. Gedurende zijn carrière heeft Christiaanse zijn werk als architect en stedenbouwkundige altijd gecombineerd met onderzoek en onderwijs, waardoor vruchtbare kruisbestuivingen ontstaan. Ook heeft Christiaanse zijn visies op stedelijke ontwikkeling verwoord in teksten, onlangs gebundeld in: Textbook. Collected Texts on the Built Environment 1990-2018, NAi010, Rotterdam 2018.

In zijn lezing plaatst Christiaanse de huidige stedelijke dynamiek van Eindhoven in een internationaal en nationaal kader. Waarom is verdichten nu zo urgent, hoe worden klimaatdoelen gerealiseerd en hoe wordt de energietransitie aangepakt?

Lezing Kees Christiaanse, Natlab, start 20.00 uur, Toegang gratis.

ma 01 oktober
Tijd: 20:00
Locatie: Natlab
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 10/01/2018 20:00 10/01/2018 21:30 Europe/Amsterdam Stadsgesprek: Kees Christiaanse Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Natlab
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox