agenda

Kennisevent: Circulaire Economie

Plug-in-city en Architectuurcentrum Eindhoven verzorgen een kennis- en netwerkevent op do 6 februari 2020. Vanaf 16.00 zijn er in de presentatieruimte van Plug-in-City op Strijp-S korte presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Telkens met het ‘menselijke aspect’ als rode draad (zie onder). Het event wordt rond 17.30 afgesloten met een netwerkborrel. Deelname is gratis.

Werkstatt architecten, opgericht door Raoul Vleugels en Niels Groeneveld, werkt vanuit de thema’s duurzaam, gezond, menselijk. In hun visie gaat architectuur vooral over het verrijken van de multi-zintuiglijke beleving en de toepassing van hoogwaardige natuurlijke bouwmaterialen.

Struikroven is een initiatief van Bernice Kamphuis en Vincent Wittenberg. Bij struikroven worden zoveel mogelijk planten en struiken bij grootschalige sloop- en vernieuwingsoperaties ‘gered’, door ze op een andere plek te herplanten.

Woonbedrijf ontwikkelt en bouwt samen met Inbo 20 circulaire woningen onder de naam Glaskring. Ze worden gemaakt van hergebruikte materialen én materialen die in de toekomst weer kunnen worden hergebruikt.

In januari 2019 startte de verbouwing van het Eindhovense Stadhuis, die in het voorjaar van 2020 zal worden opgeleverd. Het multidisciplinaire team !MPULS pakt deze opgave aan. !IMPULS wordt gevormd door Brink Groep, DOOR architecten / Rudy Uytenhaak + partners architecten, DWA, Kuijpers en Ballast Nedam Zuid. Bij deze operatie was veel aandacht voor het hergebruik van materialen, de toepassing van groen, energie en isolatie maar ook het stimuleren van duurzaam gebruik door logische acties op onderhoud, beheer en gebruik. DOOR architecten licht dit bijzonder project toe.

do 06 februari
Tijd: 16:00
Locatie: Plug in city
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 02/06/2020 16:00 02/06/2020 17:30 Europe/Amsterdam Kennisevent: Circulaire Economie Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Plug in city
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox