agenda

In gesprek met Jan Louter: Under Tomorrow’s Sky

Op maandag 3 juni ontvangen we filmmaker Jan Louter in Natlab. Hij zal een groot aantal fragmenten tonen van zijn meest recente filmproject met de werktitel Under Tomorrow’s Sky. Hierin volgt Louter architect en stedenbouwkundige Winy Maas (MVRDV). Deze film zal medio oktober 2019 in première gaan tijdens het Architecture Film Festival Rotterdam. Louter draaide al meerdere keren voor deze film in Eindhoven, onder meer tijdens de door Architectuurcentrum Eindhoven georganiseerde lezing die Maas op 24 oktober 2018 gaf in het VDMA-complex.

Louter volgt Maas over een periode van ruim een jaar aan de hand van enkele tot de verbeelding sprekende ontwerpen, die in verschillende stadia van ontwikkeling zijn. Organisch vloeit daaruit voort waar hij als architect mee te maken heeft. Van besprekingen met opdrachtgevers, eerste ontwerpen, het maken van 3D-animaties, maquettes, lezingen en dialoog met publiek tot het bezoeken van de bouwplaats. Door deze aanpak worden we als kijker deelgenoot van wat er zich achter de schermen bij MVRDV afspeelt en welke obstakels en problemen Maas moet overwinnen om zijn doel te bereiken.

In de film vormen twee projecten de rode draad. In Eindhoven is Maas supervisor voor de herinrichting en verdichting van het centrum van de stad. Een enorm en complex project. ‘Een architect krijgt zelden de kans de metamorfose van een heel centrum in gang te zetten. Daarbij is ‘het lelijke eendje’ van Nederland als Brainport enorm in ontwikkeling en naast Rotterdam dè stad waar mensen naar toe trekken.’

Een heel ander project is ‘Het Depot’ van museum Boijmans Van Beuningen. Een imposant gebouw van 40 meter hoog, waar op het dak een openbaar parkje komt en door z’n specifieke wandbekleding de stad aan alle kanten weerspiegelt. Het wordt het eerste kunstdepot ter wereld waar de opgeslagen kunst permanent toegankelijk zal zijn voor het publiek.

Jan Louter laat op maandag 3 juni niet alleen fragmenten uit deze film zien, maar praat ook over zijn werk als documentairemaker. Zijn films zijn in Nederland door diverse publieke omroepen uitgezonden, een aantal rouleerde in de bioscoop en is vertoond op vele nationale en internationale filmfestivals. Drie van zijn films zijn met prijzen onderscheiden. A Sad Flower in the Sand over de schrijver John Fante. The last days of Shishmaref over het niet alledaagse bestaan van drie primitief levende Inupiaq families in Alaska, die door de gevolgen van de opwarming van de aarde hun eiland moeten verlaten. En recent de Teledoc Hersenleed over twee neurochirurgen van het Erasmus MC en drie van hun patiënten met een hersentumor.

De bijeenkomst met Jan Louter op maandag 3 juni start om 20.00 u in Natlab. De bijenkomst is een initiatief van Architectuurcentrum Eindhoven en Natlab. Toegang: 3,50 en 2,50 voor studenten en Natlab-pashouders.

 

ma 03 juni
Tijd: 20:00
Locatie: Natlab
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 06/03/2019 20:00 06/03/2019 21:30 Europe/Amsterdam In gesprek met Jan Louter: Under Tomorrow’s Sky Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Natlab
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox