agenda

Gezonde verdichting: Saskia van Stijn en Lena Knappers

‘In gelul kun je niet wonen’, zei een Amsterdamse oud-wethouder ooit. Echter, in een stad met een ijzersterk verhaal lijken de dubbeltjes nét iets vaker de goede kant op te vallen. Het ‘narratief’ en de symbolische betekenis van een stad dragen dus bij aan haar functioneren.

Dromen zijn voor velen een doorslaggevende reden om naar de stad te trekken: de zoektocht naar geluk is een belangrijke drijfveer achter migratie naar (en binnen) een stad. Hoe kunnen migranten hun eigen verhalen toevoegen aan het bestaande verhaal van de stad om hen heen? En welke impact heeft de constante stroom van aankomers en vertrekkers op de continuïteit van het narratief op de lange termijn? Kortom, hoe maken we van de verdichtingsopgave een sprookje met een goede afloop? Het zijn enkele vragen die gastprogrammamaker Violette Schönberger met Saskia van Stein en Lena Knappers gaat verkennen.

Saskia van Stein is curator, programmamaker, moderator, onderzoeker, curator van IABR en verbonden aan de Design Academy Eindhoven. Lena Knappers is stedenbouwkundige, onderzoeker en verbonden aan Atelier Rijksbouwmeester / Migrant Cities. Zij publiceerde onlangs haar studie Openings Cities. Migrants in Urban Space (2022).

ma 13 maart
Tijd: 20:00
Locatie: Natlab
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 03/13/2023 20:00 03/13/2023 22:00 Europe/Amsterdam Gezonde verdichting: Saskia van Stijn en Lena Knappers Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Natlab
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox