agenda

Gezonde verdichting: Don Murphy en Jeroen de Willigen

Maandag 16 januari 2023 ontvangen we Don Murphy en Jeroen de Willigen in de derde bijeenkomst in de serie Gezonde Verdichting. De serie verkent de impact van verdichting op een stad als Eindhoven. Een stad die economisch stevig aan de weg timmert en stevig inzet op groei. Dat is niet alleen zichtbaar in de stad zelf. Bouwkranen tekenen al jaren het stadssilhouet van de binnenstad en Strijp-S.

Gastprogrammamaker Violette Schönberger gaat met de gasten in gesprek over de betekenis en impact van deze groei op een stad als Eindhoven. Een stad waar de overheid en ontwikkelende partijen samen vorm aan geven. Hoe houdt de overheid regie op het publiek belang? Wat betekent dat voor de positie van de supervisor? Is het publieke belang door het stadsbestuur goed geborgd?

Don Murphy (VMX Architects) is in september aangesteld als supervisor van het centrum van Eindhoven. Jeroen de Willigen (De Zwarte Hond) was jarenlang stadsarchitect van Groningen en is verantwoordelijk voor de Lighthouse, een project dat nu op Strijp-S wordt gerealiseerd.

Visualisatie: bebouwingscontouren vernieuwing stadhuisplein

ma 16 januari
Tijd: 20:00
Locatie: Natlab
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 01/16/2023 20:00 01/16/2023 22:00 Europe/Amsterdam Gezonde verdichting: Don Murphy en Jeroen de Willigen Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Natlab
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox