agenda

Future Downtown Eindhoven: in gesprek met Winy Maas

Steden staan voor enorme uitdagingen. Klimaatverandering, verdichting, de komst van nieuwe technologieën, maar ook de overstap naar een ‘niet-fossiele samenleving’ vormen tegelijk ook kansen voor de stad. Maar hoe? Welke perspectieven zijn er? Wat betekent verdichten en het vergroenen van de stad nu daadwerkelijk? En, wat betekent het voor Eindhoven? Winy Maas geeft zijn visie op de toekomst van de stad, de binnenstad en op Eindhoven. Maar hij gaat zeker ook met zijn gehoor in gesprek tijdens de Dutch Design Week 2018.

Winy Maas is een van de medeoprichters van het wereldwijd opererende MVRDV, gevestigd in Rotterdam. Het bureau geniet wereldwijd bekendheid vanwege spraakmakende projecten, zoals het Nederlandse paviljoen van gestapelde landschappen op de Expo 2000 in Hannover, de Markthal in Rotterdam of The Frøsilo, twee tot woonflats getransformeerde betonnen silo’s in Kopenhagen. Hij is ook als hoogleraar verbonden aan de TU Delft en richtte hier in 2008 The Why Factory op, een onderzoeksinstituut voor de toekomstige stad. Ook is hij als supervisor betrokken bij de ontwikkeling van de binnenstad van Eindhoven.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Eindhoven. De bijeenkomst is inmiddels volgeboekt. Mensen met aanmelding (via reservelijst met nummer of via Eventbrite) worden toegelaten!!!

Studio040 gaat de lezing live streamen via Facebook.

wo 24 oktober
Tijd: 14:00
Locatie: VDMA
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 10/24/2018 14:00 10/24/2018 16:00 Europe/Amsterdam Future Downtown Eindhoven: in gesprek met Winy Maas Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven VDMA
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox