agenda

Finale Dirk Roosenburgprijs 2019

Op vrijdagmiddag 25 oktober wordt de winnaar van de Dirk Roosenburgprijs 2019 bekend gemaakt.

In het voorjaar droeg een nominatiecommissie negen projecten voor die zijn gepubliceerd op de website van Architectuurcentrum Eindhoven. In de jury nemen zitting: Evelien van Veen (Architect / partner Van Veen Architecten, voorzitter CRK), Aron Bogers (Architect / partner Inbo / Winnaar: DR-prijs 2017), Mark Hendriks (Hoofdredacteur Blauwe kamer / publicist), Renske van der Stoep (Architect / partner ROFFAA / hoofd architectuur Academie van Bouwkunst Rotterdam), Annemariken Hilberink (Architect / partner HILBERINKBOSCH architecten) en Ronald Rijnen (gemeente Eindhoven).

De prijsuitreiking gaat traditiegetrouw gepaard met de Dirk Roosenburglezing. Dit jaar verzorgt David Gianotten de lezing rond de thema’s architectuur, design en de toekomst van onze leefomgeving. David Gianotten is managing partner en senior architect bij OMA (Office for Metropolitain Architecture), en verantwoordelijk voor het algemene management, de bedrijfsstrategie en groei van het bedrijf in alle markten. Hij onderhoudt een eigen architectuurportfolio. Momenteel is Gianotten verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van verschillende projecten, waaronder het Taipei Performing Arts Center; het Prince Plaza-gebouw in Shenzhen; het Kataoma-resort op Bali; de K11-kiosk in Hong Kong; het nieuwe museum voor West-Australië in Perth; het masterplan van de Feyenoord-stad en het ontwerp van het nieuwe stadion Feijenoord met 63.000 zitplaatsen in Rotterdam; en het Amsterdamse Bajes Kwartier, de verbouwing van het gevangeniscomplex tot een nieuwe wijk met 1.350 appartementen.

David Gianotten kwam in 2008 bij OMA, lanceerde het kantoor van OMA in Hong Kong in 2009 en werd bureaupartner in 2010. Voordat hij bij OMA kwam, was hij hoofdarchitect bij SeARCH in Nederland. David studeerde Architectuur en Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij sinds 2016 ook hoogleraar is op de afdeling Architectural Urban Design and Engineering. Daarnaast is hij lid van het bestuur van de Netherlands Asia Honours Summer School.

Dit event is helaas uitverkocht.

vr 25 oktober
Tijd: 16:00
Locatie: Natlab
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 10/25/2019 16:00 10/25/2019 18:00 Europe/Amsterdam Finale Dirk Roosenburgprijs 2019 Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Natlab
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox