agenda

DVDA VDMA-stadswandeling 14.00 uur

Eindhoven krijgt een echt stadsbos, op slechts twee minuten lopen van het centraal station. Het bos, van ongeveer 3.500 vierkante meter, is een belangrijk onderdeel van het winnende plan voor de herontwikkeling van het VDMA-terrein. Nu al is er een klein stadsbos aangelegd en worden door bomendeskundige Tom van Duuren jonge mensen opgeleid tot stadsboswachter. Het plan wordt momenteel ontwikkeld door Being Development, die het ontwerp voor het terrein samen met architectenbureau OMA maakte. Delva Landscape ontwerpt de groene invulling.

Het totale VDMA-terrein beslaat ongeveer twee hectare. Naast het stadsbos komen er ongeveer vijfhonderd woningen in hoogbouw en verschillende werkruimtes. Enkele historische panden zoals de voormalige luciferfabriek blijven behouden en krijgen een nieuwe functie. Tijdens de Dag van de Architectuur vertellen Tom van Duuren (stadsboswachter), Roel Wolters (landschapsarchitect/SmartLand) en Leonhard Schrofer (stadsecoloog/IVN) over het belang van natuur voor een sterk groeiende stad. De wandeling start om 14.00 uur, aanmelden is noodzakelijk.

zo 19 juni
Tijd: 14:00
Locatie: VDMA
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 06/19/2022 14:00 06/19/2022 15:00 Europe/Amsterdam DVDA VDMA-stadswandeling 14.00 uur Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven VDMA
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox