agenda

DVDA Rondleiding Vredeoord 15.00 uur

Het voormalige Philips-hoofdkantoor aan de Boschdijk (gebouw VB) is onlangs officieel aangewezen als rijksmonument. VB ligt op Vredeoord, het voormalige Philips-kantorencomplex dat Trudo sinds enkele jaren ontwikkelt tot een bruisende woonwijk met veel groen.

Al in 2013 kwam gebouw VB in beeld voor een rijksmonumentenstatus. Er zijn slechts honderd rijksmonumenten uit de wederopbouwperiode (1945-1960) in Nederland aangewezen. Vijf daarvan staan in Eindhoven: het Evoluon, dat in 2013 als eerste in Nederland dat predicaat kreeg, het Clarissenklooster, het Van Maerlant Lyceum, het centraal station én dan nu gebouw VB op Vredeoord.

Er zijn onlangs bovendien een groot aantal nieuwbouwwoningen op Vredeoord opgeleverd. Bijzonder zijn enkele zogenaamde CPO-projecten van onder meer Mulder en de Vries, Studio+ en MAG Architecten. Bij CPO-projecten vormen enkele bewoners samen een collectief dat zelf de woonbuurt ontwikkeld. Ook kantoorgebouw VS recent getransformeerd tot woongebouw door Pauwert architecten. Het stedenbouwkundige plan is ontworpen door Buro Lubbers. Genoeg redenen voor een architectuurwandeling. Wandel met mee met de VVV-gids om 15.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk. Beeld: gebouw VB, met op de voorgrond nieuwbouw op Vredeoord.

zo 19 juni
Tijd: 15:00
Locatie: Vredeoord
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 06/19/2022 15:00 06/19/2022 16:00 Europe/Amsterdam DVDA Rondleiding Vredeoord 15.00 uur Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Vredeoord
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox