agenda

DVDA Rondleiding GGZE De Grote Beek 11.00 uur

GGzE De Grote Beek, een voor geestelijke gezondheidszorg, werkt aan bijzondere ‘Health Campus’ met aandacht voor biodiversiteit en een positieve natuurbeleving voor bewoners, medewerkers en bezoekers. Het landgoed verdroogt door de steeds langere en drogere zomerperiodes. Die verdroging is een gevaar voor de begroeiing en biodiversiteit. Enkele landschappelijke ingrepen, ontworpen door MTD en Buro Lubbers, gaan er voor zorgen dat er zoveel mogelijk regenwater vanuit de stad over het landgoed gaat stromen. Onderdeel van die maatregelen is het terugbrengen van het riviertje de Grote Beek, waar het landgoed naar is vernoemd.

Daarnaast speel de natuur al jarenlang een belangrijke rol in het zingeving en genezingsproces van de GGzE-clienten. Het is een belangrijke ambitie van de zorginstelling om van het landgoed een ‘helende’ en gastvrije omgeving te maken. Kornelia Dimitrova deed hiernaar ontwerpend onderzoek. In haar project zocht ze antwoorden op de vraag hoe Landgoed De Grote Beek de komende 15 jaar kan transformeren naar een duurzame ‘healing environment’. Tijdens de Dag van de Architectuur geeft ze een rondleiding over het bijzondere terrein en vertelt over haar onderzoek. Meer weten? Wandel mee over het landgoed om 11.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk.

zo 19 juni
Tijd: 11:00
Locatie: GGZE De Grote Beek:
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 06/19/2022 11:00 06/19/2022 12:00 Europe/Amsterdam DVDA Rondleiding GGZE De Grote Beek 11.00 uur Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven GGZE De Grote Beek:
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox