agenda

DVDA Boekpresentatie Eindhoven Variomatic 11.00 uur

In de zomer van 2022 verschijnt het boek Eindhoven Variomatic. Hierin reflecteert Herman Kerkdijk op zowel de bijzondere geschiedenis als de spannende toekomst van Eindhoven. Al honderd jaar, sinds de samenvoeging tot Groot Eindhoven in 1920, koestert de stad een verlangen naar een samenhangend verhaal. Groen speelt daarin een belangrijke rol. Voor Kerkdijk vormt het stadsgroen een van de belangrijkste bouwstenen voor de toekomst van de stad. Eindhoven bezit namelijk een bijzondere groene erfenis van Frans Fontaine, hoofd van de Afdeling Plantsoenen in de jaren van wederopbouw. Hij ontwierp talloze parken en plantsoenen en voorzag Eindhoven van een rijke collectie bomen.

In zijn boek bespreekt Kerkdijk de verdichting in de binnenstad. Pas nu, na honderd jaar, tekenen de contouren van een nieuw centrum zich af. Maar liefst drie visies zijn er gemaakt door drie supervisoren. ‘De afzonderlijke ruimtelijke puzzelstukjes zijn dus “gelegd”, maar wat deze drie ‘superplannen’ zo naast elkaar voor stad opleveren blijft vooralsnog een open vraag’, stelt Kerkdijk in de inleiding van zijn lijvige boek. Welke stad willen we zijn? Welke stad willen we zien? Kerkdijk werkte vijfentwintig jaar als stedenbouwkundige in dienst van de gemeente. Eindhoven Variomatic verschijnt in een beperkte oplage bij Lecturis. De boekpresentatie is gratis te bezoeken en start op zondag 19 juni om 11.00 in boekhandel Van Piere, Nieuwe Emmasingel 48, 5611 AM Eindhoven.

zo 19 juni
Tijd: 11:00
Locatie: Boekhandel Van Piere
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 06/19/2022 11:00 06/19/2022 00:00 Europe/Amsterdam DVDA Boekpresentatie Eindhoven Variomatic 11.00 uur Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Boekhandel Van Piere
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox