agenda

Dirk Roosenburgprijs 2021: finale

Donderdag 14 oktober wordt, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Natlab (16.00-18.00 uur), de winnaar van de Dirk Roosenburgprijs 2021 bekend gemaakt. Deze bijeenkomst is publiek toegankelijk met coronatoegangsbewijs (volledig gevaccineerd, een geldig herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. dit controleren we bij binnenkomst). Aanmelden kan door ons een mail te sturen.

Genomineerd zijn acht projecten. Deze werden door de jury op 10 september 2021 bezocht. Vanaf 28 september kan het publiek stemmen op een favoriet project. Lees hier meer over de nominaties en de jury. Bekijk hier de stemwebsite.

Voorafgaand aan deze bekendmaking vindt de Dirk Roosenburglezing plaats. Dit jaar is Irma van Oort uitgenodigd om te reflecteren op actuele stedelijke ontwikkelingen en op de rol en betekenis van architectuur. Van Oort is sinds 1992 werkzaam bij KCAP, en vanaf 1998 als partner. Zij is werkzaam aan nationale en internationale architectonische en stedenbouwkundige opgaven, ontwerpen van openbare ruimtes en landschapsontwerpen. Haar werkveld omvat projecten met een gemengd programma, meestal op complexe binnenstedelijke locaties.

Van Oort richt zich op toekomstbestendige leefomgevingen met sociale duurzaamheid als kernwaarde en is gespecialiseerd in woningbouwprojecten op verschillende schalen in de stad, van studentenwoningen tot zorgwoningen en van sociale huurappartementen tot en met luxe koopappartementen: ‘Want bouwen gaat in essentie niet om stenen stapelen, maar om het creëren van leefomgevingen voor mensen van vlees en bloed.’ Lees hier een interview met Van Oort dat in juni 2021 in Vastgoed Journaal verscheen. KCAP is in Eindhoven actief bij de ontwikkeling van Fellenoord / KnoopXL. Foto: Mitchell van Eijk.

do 14 oktober
Tijd: 16:00
Locatie: Natlab
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 10/14/2021 16:00 10/14/2021 18:00 Europe/Amsterdam Dirk Roosenburgprijs 2021: finale Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Natlab
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox