agenda

Netwerkevent: Design en innovatie in de bouw

De bouw staat voor een grote uitdaging. De huidige gebouwvoorraad moet verduurzaamd worden en is er een grote vraag naar nieuwe woningen Tegelijkertijd worden bouwmaterialen en arbeid schaarser. Maar in de kiem zijn er kansrijke ontwikkelingen: design en digitalisering worden steeds belangrijker binnen de bouw. Tijdens de Dutch Design Week organiseren Architectuurcentrum Eindhoven en Van Wijnen op vrijdag 26 oktober een bijeenkomst over innovatie in de bouw. Van Wijnen is als bouw- en innovatiepartner betrokken bij twee veelbelovende projecten: de duurzame transformatie van gebouw Atlas op het TU/e terrein en het project Milestone, de eerste 3D in beton geprinte woningen die in Meerhoven worden ‘neergezet’.

Arno van den Thillart, regiodirecteur Van Wijnen Zuid, heet ons welkom en vertelt over gebouw Atlas, het eerste gerenoveerde onderwijsgebouw ter wereld met het BREEAM Outstanding certificaat. Na deze presentatie start onder leiding van Erna van Holland een interactieve paneldiscussie over Milestone. Gasten voor dit gesprek zijn Yasin Torunoglu, Jelle Houben, Theo Salet en Rudy van Gurp.

15.00 uur               Ontvangst in Grand café De Zwarte Doos, TU Eindhoven, Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven
http://www.dezwartedoos.nl/nl/filmhuis/routebeschrijving
15.30 uur               Start programma
16.00 uur              Talkshow over Milestone
17.00 uur               Borrel

Over de gasten/gespreksleider:

Arno van den Thillart is regiodirecteur Van Wijnen Zuid. Hij gelooft in samenwerking, proactief handelen en kennis delen. Deze ingrediënten vormen de sleutel tot succes.

Yasin Torunoglu is wethouder van wonen, wijken, werk en ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente Eindhoven. Hij tekende in 2016 namens de gemeente Eindhoven de intentieverklaring om tot de eerste 3D-betongeprinte woning ter wereld te komen.

Jelle Houben, directeur Houben / Van Mierlo architecten, ontwierp samen met zijn team de vijf Milestone woningen.

Theo Salet is werkzaam bij Witteveen+Bos. Daarnaast is hij sinds 2012 als hoogleraar Structural Design & Concrete Structures verbonden aan de faculteit Bouwkunde van de TU/e. Onder zijn leiding exploreren en ontwikkelen de betrokken onderzoekers de mogelijkheden van geprint beton.

Rudy van Gurp is commercieel manager bij Van Wijnen. Hij is als aanjager en projectleider nauw betrokken bij project Milestone.

Erna van Holland heeft een eigen adviesbureau dat actief is in het speelveld van de stedelijke vernieuwing. Daarnaast modereert ze regelmatig vakinhoudelijke gesprekken, onder meer voor Architectuurcentrum Eindhoven.

Deze bijeenkomst is volgeboekt.

vr 26 oktober
Tijd: 15:00
Locatie: Zwarte Doos TU/e
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 10/26/2018 15:00 10/26/2018 18:00 Europe/Amsterdam Netwerkevent: Design en innovatie in de bouw Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Zwarte Doos TU/e
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox