agenda

DDW: De Eindhoven Sessies 2/4

De tweede Eindhoven sessie over klimaat en de stad met:

Landschapsarchitect Adriaan Geuze is oprichter en mededirecteur van West 8 Urban Design & Landscape Architecture, een bureau dat gespecialiseerd is in stedenbouw en landschapsarchitectuur. Met zijn bureau is Geuze betrokken bij talrijke internationale projecten, waaronder de herinrichting van Governors Island in New York en het Toronto Central Waterfront. In Eindhoven is hij supervisor van gebieden Strijp-S en Strijp-T.

Landschapsarchitect Hanneke Kijne was eerder eigenaar en hoofdontwerper bij Hosper landschapsarchitecten. In 2019 startte ze haar bureau MORE landscape, een ontwerpbureau voor landschapsarchitectuur en stedenbouw. Sinds 2018 is Kijne hoofd landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

De Eindhoven sessies: digitale dialogen tijdens DDW over ontwerpopgaven van de stad

Steden zijn in trek. Ze functioneren wereldwijd als economische motor en als aanjager van innovatie en bedrijvigheid. Zeker Eindhoven timmert als centrumstad van hightech hotspot Brainport enorm aan de weg, met al meer dan tien jaar een hogere economische groei dan het landelijk gemiddelde. Dat zorgt voor een dynamiek op het gebied van mobiliteit, wonen, werken, recreëren en verblijven.

Tegelijkertijd worden steden – ook Eindhoven –  geconfronteerd met grote uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, forse keuzes lijken onvermijdelijk. Nieuwe vormen van mobiliteit en technologie versnellen dit proces.

Tot slot de betaalbaarheid van de stad. Hoe blijft die van iedereen en hoe kan iedereen blijven meedoen in tijden dat sociale tegenstellingen lijken te verscherpen?

Kortom, hoe geven wij de stedelijke toekomst vorm? Eindhoven staat voor een schaalsprong, hoe worden deze ontwerpvragen meegenomen in deze ontwikkeling?

Tijdens de Dutch Design Week organiseren de gemeente Eindhoven, de Dutch Design Foundation en Architectuurcentrum Eindhoven De Eindhoven sessies, een viertal digitale dialogen over deze stedelijke uitdagingen.

Denk en praat mee!

wo 21 oktober
Tijd: 15:30
Locatie: nvt
Aanmelden/tickets/download
Zet in mijn agenda 10/21/2020 15:30 10/21/2020 16:30 Europe/Amsterdam DDW: De Eindhoven Sessies 2/4 Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven nvt
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox