agenda

DDW: De Eindhoven Sessies 1/4

De eerste Eindhoven Sessie over mobiliteit en de stad met:

Ton Venhoeven is architect en oprichter van VenhoevenCS, een innovatief bureau voor duurzame architectuur, stedelijke ontwikkeling en infrastructuur. Het werk van VenhoevenCS kenmerkt zich door maatschappelijke en culturele betrokkenheid. Ontwikkelingen op het gebied van de filosofie, hedendaagse kunst, globalisering, duurzaamheid en technologie vinden hun vertaling in de ontwerpen van het bureau.

Verkeerskundige Bas Govers is adviseur verkeer en ruimte bij Goudappel Coffeng en betrokken bij de ontwikkeling van de mobiliteitsvisie van de gemeente Eindhoven.

De Eindhoven sessies: digitale dialogen tijdens DDW over ontwerpopgaven van de stad

Steden zijn in trek. Ze functioneren wereldwijd als economische motor en als aanjager van innovatie en bedrijvigheid. Zeker Eindhoven timmert als centrumstad van hightech hotspot Brainport enorm aan de weg, met al meer dan tien jaar een hogere economische groei dan het landelijk gemiddelde. Dat zorgt voor een dynamiek op het gebied van mobiliteit, wonen, werken, recreëren en verblijven.

Tegelijkertijd worden steden – ook Eindhoven –  geconfronteerd met grote uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, forse keuzes lijken onvermijdelijk. Nieuwe vormen van mobiliteit en technologie versnellen dit proces.

Tot slot de betaalbaarheid van de stad. Hoe blijft die van iedereen en hoe kan iedereen blijven meedoen in tijden dat sociale tegenstellingen lijken te verscherpen?

Kortom, hoe geven wij de stedelijke toekomst vorm? Eindhoven staat voor een schaalsprong, hoe worden deze ontwerpvragen meegenomen in deze ontwikkeling?

Tijdens de Dutch Design Week organiseren de gemeente Eindhoven, de Dutch Design Foundation en Architectuurcentrum Eindhoven De Eindhoven sessies, een viertal digitale dialogen over deze stedelijke uitdagingen.

Denk en praat mee!

di 20 oktober
Tijd: 15:30
Locatie: nvt: virtueel
Aanmelden/tickets/download
Zet in mijn agenda 10/20/2020 15:30 10/20/2020 16:30 Europe/Amsterdam DDW: De Eindhoven Sessies 1/4 Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven nvt: virtueel
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox