agenda

Buitenkans: excursie

Op donderdag 20 oktober organiseert Buitenkans* een excursie waarin we met enkele experts ruimtelijke opgaven verkennen in het oosten van Noord-Brabant. Vanaf NS-station ’s-Hertogenbosch maken we bustocht naar – onder voorbehoud – Slabroek, St.-Oedenrode en Oirschot.

Op de Maashorst bezoeken we streekboerderij Slabroek, gemeente Uden. Het project won in 2018 de prijsvraag Brood en spelen, georganiseerd op initiatief van voormalig rijksbouwmeester Floris Alkemade.

In St.-Oedenrode bevindt zich het Land van Kien (foto). De betrokken ondernemers willen dit landgoed laten uitgroeien tot het meest innovatieve landschappelijk leefgebied van morgen, met respect voor de historie, de kringloopgedachte en het toepassen van zowel slimme innovaties als oude beproefde methodes.

Tot slot brengen we een bezoek aan Oirschot. De gemeente maakt hier actief werk van een nieuwe biobased bouwcultuur. Onderdeel daarvan is de prijsvraag Biobased en natuurinclusief; in de zomer van 2022 wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze mag een masterplan opstellen voor de gebiedsontwikkeling van De Kemmer-Eindhovensedijk.

De kosten voor deze excursie bedragen € 25 p.p. (inclusief busvervoer en lunch). De start kaartverkoop maken we binnenkort bekend in onze nieuwsbrief. Aanmelden via deze link.

*Buitenkans is het kennisnetwerk van de architectuurcentra uit Noord-Brabant en Turnhout en filmfestival TIAFF. Samen onderzoeken we de ruimtelijke opgaven in het buitengebied en verkennen we inzet van ontwerpkracht.

do 20 oktober
Tijd: 09:30
Locatie: Den Bosch
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 10/20/2022 09:30 07/20/2022 18:00 Europe/Amsterdam Buitenkans: excursie Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Den Bosch
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox