agenda

Bijeenkomst: toekomst Woensel

Maandag 9 mei 2022 staan we stil bij de ruimtelijke toekomst van Woensel. Directe aanleiding voor dit gesprek zijn de onderzoeken en ruimtelijke plannen die er momenteel voor het stadsdeel worden ontwikkeld. Tijdens de bijeenkomst verkennen we de vernieuwing van Woensel. Hoe ziet deze er uit, waar wordt op ingezet, wat zijn de problemen en wat zijn de kansen, een hoe zien de tijdsplanning er uit? Te gast zijn onder meer Han Dijk (Posadmaxwan), Felix Wigman (BRO) en Adriaan Geuze (West 8).Het gesprek vindt plaats tussen 20.00-22.00 uur in Natlab, toegang is gratis.

Momenteel ontwikkelt Certitudo plannen voor de vernieuwing van winkelcentrum Woensel (WoensXL). West 8 heeft hiervoor een visie ontwikkeld. Bekijk hier een korte film over deze visie. Daarnaast onderzoeken de wooncorporaties samen met BPD de sociale en ruimtelijke opgave in het stadsdeel. Ook werd onlangs bekend dat het rijk voor het aardgasvrij maken van de Woenselse wijk Generalenbuurt zes miljoen euro beschikbaar stelt. Met dit bedrag kunnen maatregelen worden genomen om zo’n 500 woningen in Generalenbuurt-Zuid van het aardgas af te halen.

Architectuurcentrum Eindhoven vraagt al een tijdje aandacht voor de ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen stadsdeel Woensel. Dit stadsdeel is grotendeels gerealiseerd in de jaren 1960-1975. Met de veranderende bevolkingssamenstelling sluiten veel woningen (eengezinswoningen) inmiddels niet meer aan bij de huidige woonbehoefte, zowel energetisch alsook typologisch. Tegelijk liggen er uitdagingen in het sociale domein. Tijdens de gesprekken die we in 2020 met buurtbewoners in de Generalenbuurt hebben gevoerd werd meermaals de zorg geuit over de een neerwaartse spiraal van wijk. De groeiende kloof tussen arm en rijk wordt in Woensel ‘voelbaar’.

 

ma 09 mei
Tijd: 20:00
Locatie: Natlab
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 05/09/2022 20:00 05/09/2022 22:00 Europe/Amsterdam Bijeenkomst: toekomst Woensel Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Natlab
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox