agenda

Bijeenkomst: Slimme stedelijke mix

Op woensdag 23 maart ontvangen we Pieter Hoexum en Winy Maas in de serie Slimme stedelijke mix. Gastprogrammamaker Eric Frijters gaat met hen in gesprek over het mengen en stapelen van de functies wonen, werken en produceren in binnenstedelijke ontwikkelingen. Daarbij bespreken zij voorbeelden uit binnen- en buitenland. Het gesprek vindt plaats in Natlab en start om 20.00 uur. Beeld: Expo 2000 Hannover MVRDV.

Pieter Hoexum volgde een opleiding aan de kunstacademie en studeerde filosofie. Hij schrijft voor Trouw, De Groene Amsterdammer en Filosofie Magazine. Na zijn boek ‘Kleine filosofie van het rijtjeshuis’ (2015) verscheen in 2019 ‘Thuis. Filosofische verkenningen van het alledaagse’. In 2001 won hij de Jan Hanlo Essayprijs Klein.

Winy Maas is opgeleid als architect, stedenbouwkundige, en landschapsontwerper. Hij is samen met Jacob van Rijs en Nathalie de Vries oprichter van MVRDV, een interdisciplinaire ontwerpstudio die werkt op het snijvlak van architectuur en stedenbouw. De studio heeft een internationale identiteit en werkt wereldwijd aan gebouwen, steden en landschappen.

Eric Frijters is architect en onderzoeker. Hij is samen met Olv Klijn oprichter van het in Amsterdam gevestigde ontwerp- en onderzoeksbureau FABRICations. Hij is daarnaast lector Future Urban Regions (FUR) aan de Nederlandse Academies van Bouwkunst. Het lectoraat onderzoekt stedelijke (eco)systemen en vernieuwende ontwerpmiddelen voor de bestaande stad.

wo 23 maart
Tijd: 20:00
Locatie: Natlab
Aanmelden/tickets/download
Vragen? Mail ons!
Zet in mijn agenda 03/23/2022 20:00 03/23/2022 22:00 Europe/Amsterdam Bijeenkomst: Slimme stedelijke mix Georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven Natlab
Contact
Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox