actualiteit

Naoorlogse wijken hebben genoeg ruimte…

Naoorlogse wijken hebben genoeg ruimte voor honderdduizenden extra woningen. Als woningcorporaties geld en ruimte krijgen om meer te bouwen, kunnen ze in tien jaar tijd tussen de 500.000 en 700.000 huizen aan de voorraad toevoegen. Dat blijkt uit onderzoek van KAW, een bureau dat  de potentie van naoorlogse wijken in kaart bracht.

Het architectuur- en onderzoeksbureau deed onderzoek in de Nederlandse wijken gebouwd tussen 1950 en 1980. Er zijn binnen deze wijken 1.800 buurten gedefinieerd met 1.800.000 naoorlogse woningen waarvan 720.000 sociale huurwoningen. Deze buurten hebben een enorme capaciteit en hebben we onderzocht met vier veelbelovende thema’s:

A Het splitsen, uitbouwen, optoppen van bestaande woningen; B Kleinschalige ingrepen en gebruik van restruimtes door chirurgisch ingrijpen; C Uitgebreid slopen en nieuw bouwen door middel van herstructurering; D Aanpassingen in wijkranden en terugtrekkend verkeer.

Bovendien staat veel van deze wijken aan de vooravonden van een belangrijke  vernieuwing en verduurzamingsoperatie… Lees hier meer over het onderzoek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox