actualiteit

Visie op VB-terrein

Om het woningtekort in Eindhoven terug te dringen, gaan Woningstichting Trudo en VB Gebouw Grond BV (een samenwerking van Ten Brinke Vastgoedontwikkeling en BPRE) haast maken met de transformatie van het iconische en Rijksmonumentale VB-gebouw en de herinrichting van het gebied eromheen. De partijen verwachten 400 tot 700 betaalbare woningen te realiseren in en rondom het voormalige hoofdkantoor van Philips aan de Boschdijk.

VB Gebouw Grond BV transformeert het VB-gebouw en Trudo realiseert een aantal woningen op het oude parkeerterrein voor het rijksmonument. Het voormalige Philipskantoor krijgt een complete herbestemming: de oude kantoren maken plaats voor appartementen. Ook is er ruimte voor diverse publieke functies. Het gebouw voegt daarmee belangrijke activiteiten toe voor de directe omgeving. Op het terrein rondom het gebouw wil Trudo zo’n 200 huurwoningen bouwen. Er is veel aandacht voor groen en het gebied wordt autoluw: parkeren kan uitsluitend bij de entree van het plangebied en onder het aan te leggen.

De schetsontwerpen zijn gemaakt door diederendirrix en landschapsarchitect Buro Lubbers in samenwerking met FAAM Architects. Op 26 september is de visie besproken met omwonenden, die ook hun ideeën hebben ingebracht, zodat deze meegenomen kunnen worden in de verdere uitwerking van het plan. Lees meer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox