actualiteit

Verdichtingsnieuws: optoppen en inbreiden

Onlangs maakte Woonbedrijf bekend dat de flats aan de Willem Klooslaan/Busken Huetlaan  een ‘optopping’ krijgen bovenop worden 52 studio’s gebouwd. Het een van de eerste sociale huurprojecten in Eindhoven waarbij woningen bijgebouwd worden boven op bestaande appartementen.

Aanvankelijk was er een idee om de garages van het naar architect J. Grijpma genoemde complex te verbouwen tot seniorenwoningen. Volgens woningcorporatie is er slechts plaats voor acht woningen en met zo’n laag aantal is de bouw daarvan niet rendabel. Nu komen er dus op de bovenste verdieping van de 26 geschakelde gebouwen 52 studio’s voor één- of tweepersoonshuishoudens. Het ontwerp hiervoor maakte de Bouwhulpgroep.

Woonbedrijf gaat in gesprek  met bewoners over het groen en parkeren rond de flats en over het opknappen van het trappenhuis. Halverwege volgend jaar moeten de plannen klaar zijn. De corporatie hoopt eind 2024 te kunnen gaan bouwen en renoveren, zodat de oude én nieuwe woningen halverwege 2025 beschikbaar zijn.

 

 

Een ander verdichtingsproject is gepland aan de Heezerweg. Hier willen Elzent Estates en New Elements de voormalige kleuterschool ombouwen tot 24 appartementen. De twee ontwikkelaars willen de begane grond laten staan en daar bovenop twee extra verdiepingen met woningen bouwen. Het ontwerp is van het Eindhovense bureau James Architects. In totaal is er plaats voor veertien middeldure huurwoningen en tien met huren tot 1000 euro. Rond het gebouw voegen de initiatiefnemers ook extra groen toe.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox