actualiteit

Verdichtingsnieuws: groen licht voor megaprojecten

De gemeenteraad heeft ingestemd om, samen met de provincie, de herontwikkeling van Fellenoord aan te gaan pakken. In het gebied tussen het Philips Stadion en de TU/e, ten noorden van het spoor, komt een nieuwe wijk met 6.500 woningen. Met een ruime meerderheid ging de Eindhovense gemeenteraad dinsdagavond akkoord met de plannen. Eindhoven en de provincie Brabant straten samen een bedrijf, om de facelift van Fellenoord mogelijk te maken. Voorwaarde is wel dat volgende week ook de Provinciale Staten groen licht geven.

De reacties waren positief: “Dit is een historisch besluit. Het gebeurt niet vaak dat wij hier een besluit moeten nemen over zo’n groot project”, zei Rutger Rauws, raadslid voor GroenLinks en PvdA-raadslid Tjeerd Ritmeester stelde: “Dit gaat de hele stad naar een ander niveau tillen.” Bekijk filmpje.

Ook is er nu groen licht voor project District E op het Stationsplein. Hier maakte grote groep omwonenden bezwaar tegen de komst van drie hoge woontorens, maar tevergeefs. De Raad van State heeft de bezwaren van tafel geveegd. Daarmee kunnen de gemeente en de ontwikkelaar Amvest beginnen met de bouw. Bekijk filmpje. (Afbeelding: District E)

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox