actualiteit

Trudo genomineerd voor Gouden Piramide 2022

De jury onder leiding van Rijksbouwmeester Francesco Veenstra heeft vijf opdrachtgevers genomineerd voor de Gouden Piramide 2022, de rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur en gebiedsontwikkeling. Trudo is onder meer genomineerd vanwege de jarenlange inzet voor de ontwikkeling van Strijp-S. Met Haasje over, ontworpen door vmx architects, heeft deze corporatie een gedurfd woongebouw toegevoegd. Met een programma van sociale huurwoningen heeft Trudo een architectonisch icoon gerealiseerd dat bijdraagt aan een levendige stadscultuur. Het gebouw werd ook al genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs 2021, maar die werd gewonnen door ’t Karregat.

Andere genomineerden zijn: Vereniging Ecodorp Boekel met Ecodorp Boekel; Vereniging Dorpsbelang Blije e.o. met Terp fan de Takomst, Blije; Stichting Nederlands Auschwitz Comité met Nationaal Holocaust Namenmonument, Amsterdam en: Gemeente Groningen met Grote Markt Oostzijde, Groningen.

In mei en juni 2022 bezoekt de jury onder leiding van rijksbouwmeester Francesco Veenstra de vijf genomineerde opdrachtgevers. De winnaar wordt in oktober 2022 bekendgemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox